PSYCH-K®

PSYCH-K®

Herken je dit?

Je hebt last van negatieve gedachten, stress of angst(en). Je weet in meer of mindere mate waar het vandaan komt. Je neemt je stellig voor het de volgende keer anders te gaan doen. Soms lijkt het even te lukken maar toch val je terug in je oude patroon. Het maakt je wanhopig. Je gaat nog beter je best doen of geeft het op.

Wat is hier nu aan de hand? Waarom is het zo moeilijk om gedachten, gewoontes en reacties te veranderen?

Korte uitleg

De hersenen van mensen zijn tot hun 7e levensjaar in een staat waarbij het net wandelende sponsen zijn. We zuigen alles op wat we zien, horen en voelen zonder hier al kritisch over na te kunnen denken. Op die manier leren we in korte tijd heel veel en worden onze hersenen ‘geprogrammeerd’. Onze ervaringen, overtuigingen, waarden en normen, die we leren van belangrijke mensen om ons heen, worden dan stevig vastgelegd op onze harde schijf, ons onderbewuste. We hebben dan geleerd over onze eigen waarde en hoe we ons leven moeten leiden.

Na het 7e levensjaar verandert deze hersenstaat waardoor we niet meer alles klakkeloos opnemen en gaan we leven volgens ons ‘programma’.

Het is heel fijn dat ons onderbewuste geprogrammeerd is want anders zouden we alles steeds weer opnieuw moeten leren en bij alles wat we de hele dag doen, moeten nadenken. In ons onderbewuste zitten ook overtuigingen en ervaringen die helpend zijn (bijvoorbeeld: “Ik vertrouw erop dat ik het kan leren”).

Jammer genoeg hebben we ook te maken met overtuigingen, gewoontes en ervaringen die ons niet dienen, verouderd zijn of ons schaden (bijvoorbeeld: ”Het gaat mij toch nooit lukken.”).

Onze overtuigingen en ervaringen vormen de bril waardoor we naar onze wereld kijken en ons in het dagelijks leven gedragen.

De geprogrammeerde overtuigingen beïnvloeden onze gemoedstoestand, onze relaties en onze zelfwaarde.

Waarom is het zo moeilijk om te veranderen?

Iedereen kent het wel, van die situaties waarbij je achteraf denkt: ”Dit ga ik de volgende keer anders doen!” Maar zodra je weer in de (soortgelijke) situatie terechtkomt, lukt het je niet om anders te reageren. En je had het je nog wel zo voorgenomen! Hoe kan dat?

Ons dagelijks leven wordt voor ± 95% gestuurd door onze automatische programma’s van ons onderbewustzijn en voor ±5% door ons bewuste brein. Daarbij wint het onderbewustzijn het van het bewustzijn.

Je bedenkt met jouw bewuste brein wat je anders wilt gaan doen maar wanneer er in je onderbewustzijn overtuigingen of ervaringen zitten die de verandering saboteren, zul je niet veranderen omdat het onderbewuste sterker is.

Hoe zou het zijn wanneer je met gemak dingen kunt veranderen?

De meeste mensen zullen op deze vraag reageren met “Fijn”, “Fantastisch”, “Onvoorstelbaar”, enz. De volgende vraag is dan: “Maar hoe dan?”

Bij veel behandelmethodes ga je praten over je problemen, wordt er gekeken naar waar het vandaan zou kunnen komen (bewustwording) en hoe je er vervolgens mee om zou kunnen gaan. Dit zijn allemaal functies van het bewuste brein. Daarmee verander je echter het onderbewustzijn niet. (En die is sterker zoals je nu weet.)

 

Hoe dan wel?

Door middel van PSYCH-K® kun je op een eenvoudige en effectieve manier belemmerende overtuigingen en stress op onderbewust niveau veranderen. Je kunt hiermee je onderbewuste brein herprogrammeren. Hierbij hoef je niet te graven in het verleden, je trauma’s te herbeleven of te benoemen wat er allemaal niet goed gaat. In PSYCH-K® werk je met “Wat wil ik wél?”

 

Eerst zien dan geloven

Een vriendin/collega van mij had de cursus tot PSYCH-K® facilitator gevolgd en was daar heel enthousiast over. Ik ben wel een beetje het type van ‘eerst zien dan geloven’ en heb haar toen gevraagd om een sessie.

De eenvoud en de mogelijkheden vond ik zo verassend dat ik mij meteen zelf heb ingeschreven voor de cursus. Intussen heb ik meerdere cursussen gevolgd en veel ervaring opgedaan.

Tijdens mijn werk en tijdens het bij mezelf toepassen van PSYCH-K®, heb ik veel mooie en positieve veranderingen mogen meemaken. Ik ben dus om.

 

Wat kun je met PSYCH-K® bereiken?

PSYCH-K® kan ingezet worden voor alle obstakels in je leven of dit nu je relatie, je werk of jouw eigen ontwikkeling betreft.

Je kunt:

  • Meer rust ervaren
  • Meer zelfvertrouwen krijgen
  • Omgaan met onverwerkt verlies
  • Je doelen bereiken
  • Gewoonten veranderen
  • Gedrag veranderen
  • Blokkades opruimen
  • Je eigen beste vriend worden

 

Is dit geschikt voor mij of mijn kind?

PSYCH-K® is geschikt voor iedereen die ergens tegenaan loopt en openstaat voor een iets andere aanpak. Ik werk met kinderen vanaf 8 jaar met PSYCH-K®. Voor jongere kinderen ga ik met een ouder of ouders aan de slag.

Dus heb jij last van stress, ben je angstig, ben je onzeker en/of staan jouw belemmerende gedachten je in de weg om een gelukkig leven te leiden, dan kan PSYCH-K® je daarbij helpen.

 

Interesse of vragen

Als je geïnteresseerd bent in PSYCH-K® en meer wilt weten of een afspraak wilt maken, help ik je graag verder.

Neem gerust contact op voor meer informatie over deze methode en ontdek hoe het jou kan helpen om positieve veranderingen in je leven te creëren.