​Reacties van ouders

Wij zijn op zoek gegaan naar iemand die ons kon helpen beter te begrijpen waarom onze zoon zoveel met zichzelf in de knoop leek te zitten en daarbij ook regelmatig erg dwars, gefrustreerd en boos was. We zochten een manier om hem met een positieve benadering te laten leren dat hij best zijn eigen ideeën mag hebben, maar dat dingen soms ook even zijn zoals ze gaan of even "moeten". Hij heeft het bij de peutergroep elke keer erg naar zijn zin gehad en ook zijn emoties leren herkennen. Hij begrijpt beter dat boos worden niet de manier is om het probleem op te lossen. Het gaat natuurlijk nog steeds niet altijd even soepel, maar wel beter en we kunnen er beter over praten met hem.

De complimenten voor de GelukkigHB-groep, het werpt hier thuis zeker zijn vruchten af.

Wij hebben voor onze zoon gekozen voor een extra buitenschoolse plusgroep omdat hij meer uitdaging nodig had. Bij XL-Talent hadden wij het gevoel dat hij dit aangeboden kreeg op een leuke manier. Ook was het voor onze zoon ontzettend belangrijk om te leren samenwerken met andere kinderen die gelijk aan hem waren. Het gevoel dat hij alles beter zou weten kon zo een beetje de kop in gedrukt worden maar ook kon hij zien dat er meer kinderen zijn met hetzelfde rugzakje als hij en dat het dus niet raar is om hoogbegaafd te zijn. Want op de basisschool waar hij toentertijd naar toe ging werd hij vaak in een (negatieve) bijzondere positie gezet..

Onze zoon heeft heeft het ontzettend naar zijn zin gehad bij XL-Talent, kwam altijd met positieve energie en verhalen terug. Vooral de projecten van de natuur vond hij ontzettend leuk om te doen. Ook het project Andre Kuipers was en is nog steeds favoriet. !!!

Onze zoon is ontzettend positief verandert. Natuurlijk is hij zelf ook gegroeid maar mede door XL-Talent heeft hij geleerd om te gaan met zijn “anders” zijn. Hij leerde samen te werken met de kinderen waardoor hij nu op school ook meer contacten kan leggen. Wij hebben een gelukkigere zoon gekregen mede doordat wij zagen dat wat wij hem boden niet genoeg was op dat moment.

Onze zoon heeft nu gekozen om zich volledig in te zetten voor zijn passie handbal en daardoor is er nu geen ruimte meer om naar XL-Talent te gaan, helaas zeggen we erbij.

Als wij merken dat zijn gedrag weer verandert gaan wij zeker weer terug naar Janet !

 Bedankt !!

E. heeft altijd zin om te gaan. Een keer had hij geen zin omdat hij moe was, maar toen hij terugkwam zei hij: “Mam, het was toch wel erg leuk!