Copyright © 2011 XL-Talent

XL-TALENT
HOOGBEGAAFDHEID-LEERPROBLEMEN-GEDRAGSPROBLEMEN

Algemene informatie GelukkigHB-groepen

                                      

Herken je dit als ouder?

Dan zijn de GelukkigHB-groepen iets voor jouw kind!

 

 

Wat zijn GelukkigHB-groep en?

 

GelukkigHB-groepen zijn groepen voor hoogbegaafde kinderen waar ze elkaar kunnen ontmoeten en professioneel begeleid worden om een stabiel en gelukkig persoon te worden.

 

Het is een groep waar ze leuke en uitdagende activiteiten doen en samen plezier maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat maakt de GelukkigHB-groepen speciaal?

 

De aangeboden activiteiten zijn afgestemd op de speciale behoeften van deze kinderen. Zo is er veel aandacht voor de sensitieve en emotionele kant van hoogbegaafde kinderen.

 

De kinderen worden aangesproken op hun autonome ontwikkeling, hun nieuwsgierigheid en gedrevenheid. Daar waar deze belemmerd is, helpen we deze herstellen.

 

Door alle activiteiten heen zijn socialevaardigheidstraining, faalangsttraining en weerbaarheidstraining verweven.


Doordat de kinderen in contact komen met andere kinderen die een vergelijkbaar ontwikkelingsniveau hebben, zullen ze herkenning en erkenning bij elkaar vinden, kunnen ze sociale vaardigheden oefenen en krijgen ze een reëler en positiever zelfbeeld.

 

 

 

 

 

 

 

Dit levert de GelukkigHB-groepen jouw kind o.a. op:

 

Hoe meld je je kind aan?

Je meld je kind aan via de mail info@xl-talent.nl.

Voor aanvang van een nieuwe periode of tot er een beschikbare plek is, zal er een afspraak gemaakt worden voor een gratis intakegesprek. Tijdens het gesprek zal bekeken worden of de GelukkigHB-groep geschikt is voor jouw kind.

                                                                                                                                

Kwaliteit

Om garant te staan voor een goede kwaliteit van de groepen, heb ik ervoor gekozen om mij aan te sluiten bij het team van GelukkigHB begeleiders . Door kennis en ervaring te delen, onderling te overleggen en feedback te geven en door elkaar te stimuleren, willen wij hoogbegaafde kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 14 jaar zo optimaal mogelijk begeleiden bij hun ontwikkeling tot een zelfstandig en gelukkig mens.

 

Waar vinden de groepen plaats?

De GelukkigHB-groepen van XL-TALENT vinden plaats in Emmen. Meer informatie omtrent de dagen en tijden vind je linksboven op deze pagina. Klik daar op de betreffende leeftijd.

 

Geïnteresseerd?

 

 

De aanmelding wordt pas definitief na het gratis intakegesprek.

 

Reacties van ouders:

“Wij vinden beiden dat J. ten positieve is veranderd. Het is net alsof hij een soort van herkenning heeft en dat het beter klikt met de kinderen daar. Hij heeft volgens mij het idee van “Hé, zo kan het dus ook.” Dat is nieuw voor hem en als ik het zo inschat, een opluchting dat het niet altijd aan hem ligt als het samenwerken in de klas niet zo gaat als de meester wenst. Hij zie vaak als iets niet goed ging:”Het ligt aan mij, ik kon er ook maar beter niet zijn”, of ... nou ja, vul maar in. Nu hoor ik hem daar niet meer over. Hij ziet dus gelukkig in deze groep dat het ook wel goed kan gaan!”

“De plusgroep heeft C. in een moeilijke tijd op school een stukje zekerheid gegeven. Ze heeft begeleiding gekregen om weer contact te maken en een begin gemaakt met weer creatief oplossingen te verzinnen.”

“Het gaat heel goed met B.

Op school krijgt hij verrijking van de lesstof, hij zit goed in zijn vel. Is blij en gelukkig. Kan beter met zijn emoties omgaan en heeft geen woede aanvallen meer. Hiervoor wil ik jou nogmaals bedanken want de HBgroep heeft hem goed op weg geholpen en andere inzichten gegeven.”

“M. Heeft het ontzettend naar zijn zin in de plusgroep en vindt het altijd erg jammer wanneer er een week uitvalt door vakanties.”

“J. heeft geleerd  samen te werken en hoe je op een leuke manier contact kunt maken met anderen.”

Meer  reacties .....

 

CONTACT
filmpje peuters
Email: info@xl-talent.nl