Copyright © 2011 XL-Talent

XL-TALENT
HOOGBEGAAFDHEID-LEERPROBLEMEN-GEDRAGSPROBLEMEN

Leer- en/of gedragsproblemen

anders bekeken

 

Herken je 1 of meerdere punten bij jouw kind:

Dan kan jou kind bij mij terecht voor hulp.

 

Werkwijze

Om een kind op de juiste wijze te kunnen begeleiden bij leer- en/of gedragsproblemen, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaken. Wanneer een kind bijvoorbeeld niet goed kan lezen, wordt er meestal geadviseerd om 'leeskilometers te maken'. Dit heeft geen zin wanneer het kind bijvoorbeeld geen goede oogsamenwerking heeft. Zo zal een kind zelf ook heel graag stil willen kunnen zitten maar wanneer het lichaam door de aanwezigheid van reflexrestanten nog op bepaalde prikkels reageert, zal het dat gewoon niet kunnen of het zal zoveel energie kosten dat het niet ook nog eens kan opletten.

Leer- en/of gedragsproblemen kunnen voor veel frustratie en verdriet zorgen bij een kind; hij/zij wil het wel goed doen maar “Het lukt gewoon niet!’”

 

 

 

 

 

 

 

Onderzoek

Om een kind met leer- en/of gedragsproblemen goed te kunnen begeleiden, zal er eerst gekeken moeten worden wat de oorzaken zijn van de problemen. Daarom wordt er vóór het eerste consult een uitgebreide intakelijst toegestuurd. Tijdens het eerste consult zullen er verschillende testen afgenomen worden. De intake + het gehele onderzoek duurt 1 ½ uur.

Mogelijke oorzaken waarnaar gekeken zal worden zijn:

 

Behandeling

N.a.v. de bevindingen van het onderzoek bekijk ik de mogelijkheden voor behandeling en zal ik deze met jou bepreken. Daarna zullen wij samen besluiten of we met de behandeling van start gaan. Er zal 1 keer in de 3-4 weken een afspraak gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden er oefeningen aangeboden die vervolgens thuis herhaald moeten worden. Hoe beter en consequenter de oefeningen gedaan worden, des te groter het resultaat zal zijn! 

Behandelmethoden

Ik maak gebruik van de volgende behandelmethoden:

           -   Masgutova Neurosensomotorische Reflex IntegratieSM (MNRI )             

           -   Rhythmic Movement Training International (RMTi )

 

Email: info@xl-talent.nl